Week van de Werkstress van 16 t/m 20 november 2020


Te veel stress op het werk kan leiden tot mentale overspannenheid. Het is een van de meest voorkomende beroepsziekten. In de maand november besteden wij extra aandacht aan de burn-out.

Overspannenheid en burn-out impliceren dat er geen energiereserve meer aanwezig is. Overspannen mensen zijn vaak chronisch moe, gespannen, prikkelbaar, emotioneel labiel, hebben concentratieproblemen en slapen soms slecht. Het is het gevolg van een verstoord evenwicht tussen zaken die stress opleveren en het vermogen deze stress te verwerken. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door onrust op het werk.

In meerdere artikelen en bijdragen wordt dit thema uitgelicht. Zo krijgen starters tips over spanning in de eerste fase van hun carrière en delen verschillende bekende en onbekende mensen vanuit eigen ervaring hun verhaal. Er wordt onder andere bediscussieerd of mentale overspannenheid specifiek iets van deze tijd is.

Als SK/WRKS weten wij hoe het is om onder druk te werken en om te gaan met stress op het werk. Wij hebben daarom alles eraan gedaan om de werkstress op kantoor zo laag mogelijk te houden. Door goed ingerichte kantoorruimte met planten, golf- / putset comfortabele meubels en zorgen wij voor een goede kop koffie of thee.

Wil jij beter omgaan met werkstress? Bekijk de video hieronder met 9 tips om jouw werkstress te verminderen. Of bekijk deze pagina op de volkskrant over werkstress. Wij bij SK/WRKS kennen deze tips als geen ander en attenderen elkaar hier graag op want voorkomen is beter dan genezen.

  1. Geef medewerkers vrijheid
  2. Toon oprechte betrokkenheid
  3. Laat waardering blijken
  4. Flexibele werktijden / werkplek
  5. Stem de hoeveelheid werk af op de capaciteit werk samen met partners en deel je werk
  6. Geef elkaar complimenten
  7. Juiste persoon - juiste klus
  8. Invvesteer in jouw sterke kanten
  9. Vier je successen!

Een week jouw flexplek proberen?


Wil jij de hotspot voor flexwerkers in Waddinxveen een keer proberen? Wacht niet langer.

Meld je aan voor een try-out!

Artikelen

Even voorstellen Brent, eigenaar Web Rabbitz

Ik ben Brent Verkerk eigenaar van Web Rabbitz en initatiefnemer van SK/WRKS. Web Rabbitz is ruim 11 jaar actief op het gebied van webontwikkeling en IT-oplossingen. Denk hierbij aan het maken van websites en webshops én meedenken bij IT met één vast aanspreekpunt voor al je vragen met eerlijke en duidelijke antwoorden.

Even voorstellen Niels van Arkel

Ik ben Niels van Arkel, eigenaar van Niels van Arkel. Hierin ben ik als zelfstandig ondernemer actief bij verschillende opdrachtgevers. Als opgeleid journalist heb ik een aantal opdrachtgevers waarvoor ik journalistieke producties schrijf, bijvoorbeeld voor Villamedia (het vakblad voor de journalist).

Even voorstellen Caroline Hertog, Budgetcoach Waddinxveen

Ondernemen om een verschil te maken. Dat wilde ik en dat is wat ik nu doe! Ik ben Caroline Hertog, zelfstandig en gecertificeerd budgetcoach en eigenaar van Budgetcoach Waddinxveen. Ik help zelfstandig ondernemers en gezinnen om effectiever en beter met hun geld om te gaan, zodat ze rust en vertrouwen in de toekomst krijgen.

Eigen kantoorruimte in Waddinxveen huren c.a. 12 – 15M2

Wil je een eigen kantoorruimte of heb je meerdere medewerkers met wie je samen in een kleine kantoorruimte wilt werken? Dat kan bij SK/WRKS in Waddinxveen. Wij bieden een kleine afsluitbare kantoorruimte waar je gebruik kan maken van de gezamenlijke faciliteiten zoals een goede internetverbinding, vergaderruimte, pantry en het praatje met een andere professional.